Zaboravite meditaciju: Ove 3 navike zauvek će vam promeniti život

Kada odlučimo da krenemo na put lične tranformacije često se pitamo odakle početi? Neretko nas i uplaši lista stvari koje bi trebalo da radimo tokom dana ukoliko želimo da promenimo život. Meditacija, kreativna vizualizacija, tapkanje, opuštanje… Ovo su samo neke od metoda koje nam se nude, a koje često deluju nepoznato i zastrašujuće. Trener za lični razvoj Chris Dessi smatra da je, za početak, dovoljno uvesti 3 male promene u svakodnevnu rutinu da bi naši životi dobili novi smisao. Dakle, ne možemo promeniti sve, ali uvek možemo promeniti nešto. Zato je bitno da počnemo da unesimo izmene u život i magija će početi da deluje. Dessi savetuje da uradite ovo:

2m 4317

1. Uvedite rutinu u vaš dan: Da bi beba bila srećna najvažnije je da uvek ima redovne obroke i da redovno spava. To u njoj budi osećaj sigurnosti i spokojstva. Slično je i sa odraslim ljudima. Izvesne životne rutine dovešće vas do toga da se osećate bezbedno u svojoj koži. To ne znači da bi trebalo da živite monotonim životom poput beba, ali odredite 2 ili 3 stvari koje ćete uvek obavljati na isti način. To može biti buđenje u isto vreme, ispijanje kafe u istom kafiću ili ručak sa porodicom.

1m 4317

2. Vreme za offline:
 Naši smart telefoni ne samo da su iz korena promenili međuljudsku komunikaciju već su uticali i na to da je naše iskustvo životnih događaja postalo potpuno drugačije. Ne samo što njihovo plavo-belo svetlo stvara nesanicu već nas i stalno ometaju i odvlače nam pažnju od onoga što se u realnom životu događa oko nas. Zbog toga je potrebno da svakog dana odvojite bar sat vremena tokom kojih nećete koristiti, niti gledati telefon. Odložite ga u torbu ili u drugu prostoriju.

6m 4317

3. Čitajte više: Čitanje nije samo navika koja povećava naš vokabular i čini nas elokventnijim već nas čini i inteligentnijim. Dok čitamo susrećemo se sa različitim mišljenjima što nas navodi na to da neke stvari sagledamo iz više različitih uglova. Osim toga, u literaturi često svdočimo o iskustvima koja nismo imali i učimo kako da se suočimo sa određenim problemima. Dodajte tome da je čitanje odlična vežba za mozak i sigurni smo da već imate dovoljno razloga da još večeras pred spavanje pročitate nekoliko stranica…

5m 4317

Foto: @allthatisshe

Podeli

Scroll to Top