INJournal preporuka: mirisne sveće iz Zare koje je dizajnirala Jo Malone

Postoji nešto čarobno u otvaranju nove sveće, paljenju svežeg fitilja i posmatranju plamena koji treperi dok čekamo da miris ispuni sobu. Međutim, kvalitetna sveća je i mnogo više od toga. Ona donosi potpuno novu atmosferu u prostoriji, a da ne govorimo o tome da određeni mirisi mogu da nam poprave raspoloženje, povećaju produktivnost ili da nam pomognu da lakše utonemo u san. Mada je dobro poznato da najbolje sveće možemo naći u ponudi luksuznih brendova, kao što su Diptyque, Le Labo ili Jo Loves, poslednjih godina i high street kuće, a pre svega H&M Home, Marks & Spencer i & Other Stories, ponudile su sveće odličnog kvaliteta po pristupačnim cenama. Ipak, granice je 2019. godine pomerila Zara, kada je u saradnji sa čuvenom parfimerkom Jo Malone lansirala kolekciju sveća Emotion (istovreme je lansirana i istoimena kolekcija parfema). Kolekciju čine osam različitih mirisa sa prepoznatljivim Jo Malone pečatom, što znači da sadrže opojne mirise iz prirode, poput sandalovine, nerolija ili božura.

Kao što možete da pretpostavite, pomenute note kombinovane su na jedinstvene i upečatljive načine baš kao što je to slučaj sa nekim od najlegendarnijih mirisa britanske parfimerke (kao što su Jo Malone – Lime Bosil & Mandarin ili Jo Loves – Green Orange & Coriander). U skladu sa tim, sve sveće su intenzivne, nesvakidašnje i mirišu luksuzno, iako je njihova cena svega nešto više od 2.500 dinara. Mi smo tokom prethodne tri i po godine imali priliku da isprobamo skoro celu kolekciju, a apsolutni favorit nam je Amalfi Sunray sa mirisom bergamota, mandarine i cveta narandže. Odlično miriše i Tubereuse Noir, koja pored tuberoze sadrži i note sandalovine i kanage, kao i Bohemian Bluebells sa tonovima lavande, sandalovine i mošusa. Ono što nam se posebno dopada kod ovih sveća jeste činjenica da se njihov miris oseća i pre otvaranja kutije, a dodatni bonus je to što su veoma postojane što je redak slučaj sa pristupačnim svećama.
Ukoliko želite da ih isprobate, u nastavku pogledajte sedam sveća iz Emotion kolecije koje su dostupne kod nas (trenutno nije dostupna samo Ebony Wood), svaka od njih je na samo nekoliko klikova udaljena od vas.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @katespiers
Foto: Instagram, Zara Home

Podeli

Scroll to Top