Ženski razgovori sa Bojanom Ordinačev

Glumicu Bojanu Ordinačev upoznali smo još 2004. godine kada je igrala naslovnu ulogu u prvoj domaćoj sapunici Jelena, gde nas je osvojila jedinstvenim šarmom i pozitivnom energijom. Mada je od tada prošlo mnogo vremena, kroz ovaj razgovor smo shvatili da je i dalje vedra i neposredna te da je kroz život vodi nepopravljivi optimizam. U godini koja je po svemu bila drugačija od svih do sada, Bojana je proslavila 40. rođendan, ali značajan jubilej za nju nije bio povod da pravi velike rezove i donosi odluke koje menjaju život.
Nakon što je vreme provedeno u izolaciji iskoristila da uživa u svim malim stvarima za koje ranije nije imala vremena, a leto da se odmori, ove jeseni vraća se na scenu svog matičnog pozorišta, ali je ostvarila još jednu uzbudljivu saradnju. Kao ambasador Vichy Liftactiv Specialist Peptide-C i Glyco-C ampula imala je priliku da proba nove proizvode na tržištu, ali i da kroz druženje sa devojkama iz Vichy tima nauči mnogo korisnih beauty lekcija. Svoje iskustvo rado nam je prenela, a sa Bojanom smo razgovaral i o drugim ženskim temama.
Jedna od lepših vesti koja nas je sačekala na samom kraju leta jeste ponovno otvaranje pozorišta i bioskopa. Jeste li spremni za novu sezonu u vašem matičnom teatru Boško Buha?
– Vest da pozorišta ponovo rade jedna je od najlepših koje sam čula u poslednje vreme. Izuzetno me obradovao povratak poslu i što posle nekoliko meseci nastavljam sa radom u mojoj matičnoj kući Boško Buha. Nadam se da će nam okolnosti dozvoliti da publike bude što više, ona mi je najviše nedostajala u ovom periodu.
Kako izgleda rad u pozorištu u novim okolnostima?
– Još uvek nisam odigrala nijednu predstavu u novim okolnostima koje podrazumevaju ograničen broj ljudi, poštovanje distance i nošenje maski. Na ove nove uslove moraćemo da se naviknemo, ali naša ljubav prema pozorištu i prema umetnosti neće biti zapostavljena. Raduje me povratak i s nestrpljenjem očekujemo decu, kao i odrasle koje ćemo čekati na večernjoj sceni.

Prethodne dve godine najveći deo vremena provodili ste na snimanju serije Istine i laži. Nedostaje li vam druženje s ekipom i rad na televiziji?
– Snimanje serije Istine i laži jedno je od mojih najlepših iskustava u radu na televiziji, a samo prisećanje mi uvek izmami osmeh na lice. I sada kad se sretnemo kao ekipa uvek evociramo uspomene na to kako smo se družili, uživali, uz to radili nešto lepo što se ljudima sviđalo. Velika je sreća bila biti deo tog projekta i radujem se ako se to nekad bude ponovilo.
Koliko vam je situacija s koronavirusom promenila planove za 2020. godinu? Kako ste proveli proteklih nekoliko meseci?
– Kao što su se kod većine ljudi planovi promenili, tako je bilo i kod mene. Nisam paničar, poštovala sam sve mere koje su bile donete i trudila se da to vreme provedem najkorisnije moguće. Pre ove situacije sa virusom svi smo žalili što nemamo dovoljno vremena za najbliže, što nikada nismo kod kuće, a sada je bila idealna prilika da to promenimo. Zaista sam iskoristila svaki pruženi trenutak da radim sve što ranije nisam stigla – gledala sam filmove, serije, čitala sam, zdravije se hranila, ponešto kuvala. Naravno uz sve to bila sam uz najmilije i akumulirala snagu koja mi je potrebna za dalje.
Oni koji prate vaš Instagram profil znaju da ste nepopravljivi optimista, koje su najvažnije lekcije koje ste naučili za vreme pandemije?
– Najvažnija lekcija je strpljenje, ove okolnosti su mi potvrdile da treba sagledati situaciju i iz nje izvući ono što je najbolje, pogotovo kad druga opcija ionako ne postoji. Bila sam u svojoj kući, ušuškana, i pravila sebi udobnost dok nelagodna situacija nije prošla.

Nedavno ste proslavili 40. rođendan, da li je taj jubilej bio povod da donesete važne odluke? Spadate li uopšte u osobe koje su sklone rekapitulacijama?
– Nisam tip osobe kojoj brojevi znače, neko ko voli da donosi odluke za Novu godinu. Razmišljam uvek o svom životu, šta bi moglo da bude bolje, oko čega bih mogla više da se potrudim i to ne radim u nekom određenom vremenskom roku, terminu, nego kad god osetim da je potrebno. Tako je i sa rođendanom, ništa mi nije novo tih 40 godina, imam utisak da su oko tog broja svi drugi više uzbuđeni nego ja.
Veći deo publike složio bi se da se niste mnogo promenili od početka karijere, u čemu je tajna vašeg mladolikog izgleda?
-Hvala delu publike koji tako misli. Možda je jedan od odgovora to što sam uvek držala istu kilažu. Naravno imam periode kad jedem zdravo, kad to malo kršim, periode kad treniram i kad to ne radim, ali mislim da najviše treba da zahvalim genetici, tako da hvala roditeljima.
U Holivudu, ali i u većini evropskih zemalja, glumice izuzetno brinu o svom izgledu jer je to neretko faktor koji presudno utiče na njihov posao. Da li ovaj trend polako dolazi i kod nas?
– Pri pomenu Holivuda, odmah pomislim na moju drugaricu Irenu, koja živi u Vašingtonu. Ona me redovno izveštava: šta je stiglo novo, šta bih trebalo da probam, šta ne, imam nju kao nekoga ko je na izvoru informacija i ko mi redovno daje savete ali i nove stvarčice da probam. Holivud gaji estetiku da nikad ne smete ostariti, ali ja opet mislim da su svake godine lepe, da samo treba brinuti o sebi i negovati se i na taj način stariti dostojanstveno.
Poznato je da niste pobornik invazivnih anti-age metoda i da se oslanjate na kvalitetnu kozmetiku, da li pratite inovacije u beauty industriji i poznajete li svoju kožu dovoljno dobro da znate da li će joj novi proizvod odgovarati i pre nego što ga probate?
– Nemam ništa protiv da se neko drugi služi invazivnim metodama, ja imam prema tome otklon, zato što se uvek plašim šta je u mom licu, mom telu, pod mojom kožom… Osim toga, malo je primera na kojima mi se dopalo, pa bih se radije oslonila na negu i pronalaženje novih preparata. To uvek radim u povratku kući sa putovanja, odlazim na aerodrom i do tri sata ranije kako bih isprobavala kremice. Svoju kožu znam toliko dobro, da je dovoljno da samo malo kreme stavim na kožu i odmah mi je jasno da li će mi ona odgovarati ili ne. Osim toga, nije nužno da su samo skupi preparati dobri, zaista treba istraživati po tom pitanju, gledati sastav i poznavati svoju kožu.

Kao zaštitno lice nove kampanje dermokozmetičkog brenda Vichy imali ste priliku da probate nove Liftactiv Specialist Peptide C i Glyco G anti-ageing ampule, kakvi su vaši utisci?
– Pre nego što sam postala zaštitno lice novih Vichy Liftactiv ampula, posavetovala sam se sa mojom poznanicom doktorkom Marijanom Krstičević šta ona misli o novim proizvodima i da li će odgovarati mojoj koži. Kada sam dobila od nje zeleno svetlo, nisam više bila u dilemi da li da ih testiram. Posebno su me privukle dnevne Peptide-C anti-ageing ampule jer sadrže vitamin C koji prija mom licu zbog fleka koje nastaju od sunca. Uz ampule koristim i preparate sa zaštitnim faktorom 50, to je kombinacija koja se pokazala kao dobitna za manje vidljive fleke, a to mi posebno znači.
Kada ste počeli da primećujete prve rezultate i koliko se vaša koža promenila otkako ste počeli da koristite Vichy Liftactiv Specialist ampule?
– Rezultate sam počela da primećujem već posle četvrte ampule, nekako mi je koža postala kompaktnija, svežija, što je u mojim godinama važno. Osim toga, ponovo ističem da sam primetila da flekice polako nestaju čak i sada u danima kad sam često napolju i izložena sunčevim zracima. Ampule su jednostavne za nanošenje, sadržaj je zaštićen staklenom bočicom i možete ih poneti sa sobom i kad idete na put.

Jeste li stekli nova znanja o nezi kože prilikom saradnje s Vichyjem, koja će vam ubuduće biti korisna?
– Tokom snimanja za kampanju imala sam priliku da se susretnem sa devojkama koje rade za Vichy brend, obasipala sam ih pitanjima i pomno slušala njihove razgovore, u jednom trenutku mi je došlo da uzmem notes i da zapisujem, da nešto ne zaboravim. Zaista je to druženje bilo korisno, kao i sama saradnja. Uvek sam raspoložena da preporučim Vichy proizvode jer jako dugo koristim mnoge njihove preparate – od termalne vode za osvežavanje lica do proizvoda za sunčanje i krema. Nove Peptide-C anti-ageing dnevne ampule, kao i Glyco-C noćne piling ampule, pokazale su se kao odličan izbor za moju kožu jer mi izuzetno prijaju.

Nove Vichy Liftactiv Peptide-C anti-ageing ampule i Liftactiv Glyco-C noćne piling ampule dostupne su u apotekama, a inovativne formule preporučene su od strane dermatologa kao idealna kućna nega nakon estetskih tretmana, ali i kao deo svakodnevne beauty rutine. Peptide-C ampule deluju na bore, vraćaju sjaj i čvrstinu koži dok Glyco-C ampule deluju na različite vrste pigmentacijskih fleka.

Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top