Zoe Kida: Ja sam žena – dete, život sa mnom je zabavan i nepredvidiv

Pre nedelju dana pevačica Ana Radonjić, poznatija kao Zoe Kida, predstavila je svoj drugi samostalni singl Žena dete, koji je za kratko vreme osvojio ženska srca. Gotovo da nema žene koja se nije pronašla u gotovo svakom stihu ove pesme, iako je reč o veoma ličnoj numeri, o čemu najbolje govori podatak da je žena – dete zapravo njen nadimak, koji joj je dao suprug.
Nova pesma, uz to i autobiografska, bila je odličan povod da sa Zoe Kidom razgovaramo o njenoj muzičkoj karijeri, planovima, balansiranju između posla i privatnog života, a dotakle smo se i teme majčinstva.

Prošle nedelje objavili ste pesmu Žena dete, da li pratite reakcije na YouTubeu i društvenim mrežama? Kakve komentare ste očekivali, a kakvi su vas sačekali?
– Imam utisak da je sve vrlo pozitivno, da ljudima prija doza autoironije i duhovitosti. Ovo je lična pesma, ali ona suštinski oslikava neke univerzalne ženske osobine, navike, uloge… Od svega što sam pročitala najviše mi se sviđa komentar: Ovo je nova ženska himna!
Ova pesma nastala još 2020. za vreme lockdowna, zbog čega ste čekali godinu i po dana pre nego što ste je predstavili publici?
– Naime, ja sam ovu pesmu predstavila odmah. To je bio period kada sam intenzivno pisala i snimala se u svoja četiri zida. Žena dete je bila moja mala eureka, nastala je za 45 minuta, samo je izašla iz mene. Ja sam sa nestrpljenjem snimila taj kućni video na koji su ljudi potpuno odlepili! I to mi je bio znak da moram da je snimim u studiju! Ostale pesme koje će se naći na EP Žena dete na isti način su testirane na društvenim mrežama.

U kojim ste stvarima u životu detinjasti, a u kojima ste zreli i staloženi?
– Vremenom sam naučila da prikočim i uključim razum, iako sam po prirodi detinjasta i radim stvari koje mogu biti dosta iracionalne. Otkako sam postala mama, malo sam se uozbiljila, inače sam veliko dete. Kada mi nešto prija da radim, umem da se otkačim, zaboravim na vreme, potrošim novac koji nemam, umem naglo i nepredvidivo da reagujem, nekada sam detinjsto  naivna. Ja sam u stvari ceo život uključena na svoj intuitivni mode, on me vozi i njemu se prepuštam. Sa druge strane, kada radim sa nekim, veoma sam odgovorna i racionalna, organizovana sam, ne volim haos ni u jednom segmentu života. Tu lekciju nereda i haotičnosti, koju sam itekako posedovala, apsolvirala sam i život mi je postao mnogo lakši!
Nadimak žena – dete zapravo vam je dao suprug, da li postoji određeni događaj ili situacija koja ga je inspirisala na to?
– To je moja priroda, moj pristup životu, koji ga nekad zabavlja, a nekad mu zadaje glavobolju. Na primer, mogu da se vratim iz šopinga sa šest pari istih pantalona, da sedim danima na podu u perlicama praveći broševe i fascinatore, kućicu za lutke sa svim nameštajem ne spavajući noćima, šijuci garderobu za lutkice. Svemu pristupam kreativno, čak i obavljanju najdosadnijih poslova, što ima svoje i pozitivne strane, da se razumemo! Život sa ženom – detetom je zabavan i nepredvidiv!

Koliko je vašim ćerkama zabavna ta vaša strana?
– One obožavaju taj moj switch. Kada Ana pojede bananu i postane Kido. Tako je i nastao nickname Zoe Kida od kido što znači klinac. Tada su Istra i Lava sa mnom na istoj talasnoj dužini. Jedino nas obaveze sprečavaju da više ludujemo, ali kada smo zajedno i igramo se, to je najveće zadovoljstvo za sve tri!
Da li njih dve vole da slušaju vašu muziku i koliko im je to zabavno?
– One su ozbiljna podrška i znaju sve tekstove. Jedna od naših čestih igara je pozornica, gde ja vodim program, one pevaju i na licu mesta izmišljaju pesme. Nadarene su za muziku, ali još su male za bilo šta ozbiljnije. Njihov jedini zadatak je da se igraju!

Jeste li nakon ovog singla već počeli da radite nešto novo ili ste sebi dali slobodne dane? Spadate li u osobe koje uvek nešto rade ili vesto balansirate između posla i slobodnog vremena?
– Jesam radoholik koji može da radi od danas do sutra. I kada uđem u petu brzinu, ne mogu da stanem, ali volim sebe i sve oko sebe da nagradim i uživam u rezultatima. To je preko potrebno da bi se obnovila energija i da bi sledeći posao bio još bolji! Uvek sam za balans jer život nije posao. Volim da imam harmoniju u svakom segmentu života. Svaki taj delić me ispunjava i čini moj život celovotim.
Spremajući ova pitanja procitala sam jedan vaš proslogodišnji intervju u kome ste pričali o tome kako ste promenili nacin ishrane, počeli da vežbate i smršali 12 kilograma. Da li i dalje živite zdravo i koliko vas je ta pobeda loših navika motivisala da promenite i neke druge stvari koje vam smetaju?
– Na tom polju kod mene je dosta nestabilno u smislu da se brzo gojim i mršavim. Vežbanje mi je mnogo pomoglo i smatram da je to najbolja životna navika na duge staze. Prošla godina bila presudna za nove navike, koje su se pod naletom obaveza malo proredile u 2022. ali najzad imam vremena da se posvetim sebi i vratim na traku!

Intervju: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: Nebojša Babić
Foto: Svetozar Anastasović

Podeli

Scroll to Top