Detalji zbog kojih će vaša dnevna soba izgledati malo luksuznije

Dnevna soba zauzima centralno mesto u svakom domu i predstavlja prostoriju u kojoj provodimo najviše vremena kada smo kod kuće. Ovo je prostor u kome se okupljamo sa ukućanima ili primamo goste zbog čega su dobra organizacija i red od presudnog značaja ako želimo da nam ti dragoceni trenuci proteknu u prijatnoj atmosferi. Istina je da je renoviranje dnevne sobe zahtevan zadatak, ali osim promene celokupnog nameštaja ili boje zidova, postoji bezbroj načina da nadogradite ovaj prostor, a ne zahtevaju mnogo vremena ni novca. Uz mudar odabir nekoliko dekorativnih elemenata, lako možete stvoriti sopstvenu oazu mira u ovom delu doma. Nekoliko dekorativnih jastuka, prekrivač ležerno prebačen preko sofe ili biljke i cveće najčešće su sasvim dovoljni da se još lepše osećate kad se vratite sa posla ili kad odlučite da okupite prijatelje.

Ako ste na samom početku godine osetili nalet energije i inspiraciju da preuredite dnevnu sobu, mi vam u nastavku donosimo nekoliko predloga.

Dekorativni jastućići i ćebad

Svi znamo da novi jastučići ili ćebad mogu potpuno da preokrenu izgled našeg kauča ili ugaone garniture, a samim tim i čitavog dnevnog boravka. Ukoliko volite ušuškanu estetiku birajte jastučnice bogate teksture i pletenu ćebad, ako ste minimalista u duši, verovatno će vam se najviše dopasti svedene boje, a možete se opredeliti i za neki od aktuelnih printova.

ZARA HOME,
cena: 2.290 din.

Coffee table knjige

Ukoliko želite da vaša dnevna soba izgleda malo elegantnije i otmenije, coffee table knjige su sve što vam je potrebno. One su tradicionalno deo su gotovo svih impresivnih enterijera i detalj koji unosi instant luksuznu atmosferu. Kao što im samo ime kaže, ideja je da ih držite na stočiću za kafu, a predstavljaju stilski simbol i znak svojevrsnog prestiža.

Posteri

Zidne dekoracije oduvek su bile odlično rešenje kada želimo da promenimo atmosferu u svom domu, a u poslednjih nekoliko godina najaktuelniji su posteri. Bogatu ponudu ovih dekorativnih komada možete naći u radnjama pristupačnih brendova tako da je ovo jedan od najpovoljnijih načina da transformišete svoju dnevnu sobu.

Ogledalo

Već smo vam pisali o tome da ogledalo može da transformiše svaku prostoju u vašem domu, a u dnevnoj sobi se mahom koriste za postizanje iluzije većeg prostora. Ako vam je to glavni cilj, najbolje je da ogledalo stavite iznad troseda. S druge strane, jedan od vodećih trendova jesu velika ogledala u dnevnom boravku. Najatuelniji su svakako valoviti oblici, mada nećete pogrešiti ni sa klasičnim pravougaonim ogledalima.

Predmeti za odlaganje

Svako od nas ima niz stvari koje nemaju tačno mesto i čine da naš prostor izgleda neuredno. Zbog toga je kupovina korpi, stočića ili polica savršen način da im odredite mesto i da ujedno postignete veći sklad u prostoriji.

Biljke i cveće

Sveže cveće u lepoj i modernoj vazi daje poseban šarm svakoj dnevnoj sobi, a sličan efekat dobićete i ako oplemenite prostor sobnim biljkama. Za koju ćete se varijantu odlučiti, zavisi od vašeg ukusa i životnih navika. Ukoliko nemate mnogo vremena, birajte sobne biljke. U suprotnom, kupujte redovno sveže cveće.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @jessie_bush, @jessie_bush
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top