KISSA10 se sprema za leto — sa novim pićima i jelima, novim šefom kuhinje i skrivenom terasom u dvorištu

KISSA10

Vinilski izakaya i koktel bar KISSA10 sada ima novi meni sa minimalističkim specijalitetima u japanskom stilu i koktelima inspirisanim Azijom

Ako nas redovno praitite, onda znate da nam je vinilska izakaya i bar KISSA10 omiljeno novo mesto na Dorćolu, koje nas je osvojilo koktelima na točenje, japanskim specijalitetima i jedinstvenom bibliotekom vinila. Kao što smo vam pisali, svoja vrata KISSA10 bar otvorio je pre nešto više od dva meseca, a sada su predstavili i svoje prvo ažuriranje menija. U susret letnjoj sezoni, njihova ponuda sada je fokusirana na minimalističke specijalitete u japanskom stilu, a tu su i novi kokteli inspirisani Azijom, uključujući one pripremljene pomoću rotacionog isparivača u njihovoj barskoj laboratoriji.

KISSA10
Gyoza
KISSA10
Lomljene tikvice, Kimči paradajz, Ramen Style Eggs

NOVI ŠEF KUHINJE, NOVI MENI

Za novi meni pobrinuo se novi šef kuhinje Anton Krasikov, koga možda znate iz Aut Bistroa, a prethodno je radio u Maya restoranu u Moskvi pod vođstvom Toma Halpina. Zajedno sa timom, on je reinterpretirao više klasika iz japanske izakaye pa sada postoji još više razloga da svratite u Dobračinu 29A na večeru sa koktelima. Na meniju su flagship The Ramen sa bujonom koji se kuva 12 sati, azijski tako na pari, bao burger sa pilećim fileom, Cezar salata sa karaage piletinom, lomljene tikvice, kimči paradajz i nova sekcija japanskih ražnjića – kušijaki.

KISSA10
Ramen
KISSA10
Bao burger

SIGNATURE KOKTELI INSPIRISANI JAPANOM

U međuvremenu, bar menadžer KISSA10 Jevgenij Klimenko nastavlja da stvara koktele inspirisane japanskom estetikom i muzikom. Na primer, među točenim pićima pojavio se novi Purple Rain, inspirisan istoimenom kultnom pesmom Princa iz 1984. godine, u čijem su sastavu destilat na duvanu i listovima smokve, pripremljen u barskoj laboratoriji, uz soda piće sa mate čajem.

Purple Rain

Novitet je i budući hit menija — Fender, koji predstavlja twist na klasični Gibson. Ime koktela povezuje se sa legendarnim brendom gitara, baš kao i Gibson, dok je sam koktel must have za sve ljubitelje „suvih“ i „prljavih“ Martinija. Pravi se od destilata dajkona sa sakeom, kimčijem i mariniranim paradajzom. Ne manje zanimljiv je i novi Hentai Martini — provokativni i zaigrani twist na Porn Star Martini, sa azijskim šmekom.

Fender

Tu je i nova sekcija Neo Classic, sa autorskim interpretacijama međunarodnih koktel klasika. Među njima su Lao Wai Negroni sa bajdžujem, Sake Martini i Spicy Mezcalita. Dodati su i novi šutevi na bazi sopstvenih destilata — „salatni“ (Grčka Salata) ili sa limunskom travom i listovima limete (Habibi Funk). Izmenjena je i formula nekih već popularnih pića u KISSA10: na primer, Fuji je reinterpretiran kao varijacija na Manhattan — sa viskijem, umeshuom, hrastovim biterom i kandiranim kestenom.

Green Apple & Pea Lemonade

Planovi KISSA10 za leto uključuju stvaranje još neobičnijih destilata u svojoj barskoj laboratoriji, kao i proizvodnju bezalkoholnog džina, amara i drugih pića, destilovanih u rotacionom isparivaču — kako bi proširili ponudu moktela za one koji ne konzumiraju alkohol. Takođe su u planu: učešće na barskim događajima, gastronomske kolaboracije i brančevi, koncerti, redovni DJ setovi sa vinila i druge aktivnosti.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top