KISSA10 je novi koktel bar na Dorćolu koji dodajemo na listu omiljenih mesta

KISSA10: vinilski izakaya i koktel bar i zvanično je otvorio svoja vrata

Na adresi Dobračina 29a, na Dorćolu, još tokom februara počeo je da radi KISSA10 – novi vinilska izakaya i koktel bar sa fokusom na točena pića, japanske grickalice i estetiku listening barova (slušaonica). Tim iskusnih ruskih ugostitelja je najpre nekoliko nedelja radio u formatu soft openinga, a istovremeno je organizovao prvu turneju po barovima širom Beograda i Novog Sada sa svojim pićima. Nakon ove nesvakidašnje uvertire, KISSA10 sada prima prve goste i pruža im jedinstveno iskustvo. Nakon zvaničnog otvaranja, koje je trajalo četiri dana (13.-16. marta), bar će ubuduće raditi od srede do nedelje, a uskoro planiraju da budu otvoreni i utorkom.

KISSA10

KONCEPT, PLANOVI, MUZIKA

Smešten na Dorćolu, KISSA10 zauzima ceo drugi sprat dvospratne vile iz početka 20. veka. Istovremeno je lounge dnevna soba, bar sa bibliotekom vinila, veliki šank idealan za piće ili večeru, kao i mali balkon sa pogledom na Dorćol. Krajem proleća biće otvorena i terasa – oaza.

KISSA10

Enterijer KISSA10 je minimalistički i moderan, sa suptilnim referencama na japansku kulturu. Na primer, korišćene su drvene daske obrađene tradicionalnom japanskom tehnikom shou sugi ban, asketska rasveta i pažljivo osmišljen prostor.
Srce KISSA10 čine šank, otvorena kuhinja i DJ pult, ali i barska laboratorija, u kojoj postoji rotor-evaporator. Uz njegovu pomoć, KISSA10 će uskoro proizvoditi sopstveni alkohol — od destilata do džina, kao i bezalkoholna pića, poput 0% amara, likera ili viskija.

KISSA10
KISSA10

Sve to omogućava im da ponude širi spektar ukusa i raznovrsne koktele, uključujući i kvalitetne, zanatske mocktaile za one koji ne konzumiraju alkohol, ali i dalje žele da uživaju u atmosferi bara.

Ključni deo čitavog projekta, između ostalog, jeste i muzički program, u okviru kog će biti zastupljeni DJ nastupi, opuštene žurke sa vinilima i kamerni koncerti. Program će biti raznovrstan i nevezan za bilo koji određeni žanr, kako kaže art-direktor KISSA10 Danja Čistjakov.

KOKTELI

Osim točenih koktela, koji su važan deo koncepta, KISSA10 nudi i nekoliko signature varijanti: Echo — varijacija na Negroni sa sakeom, Lofi — džin-sauer sa alojom i ruzmarinom, i Fuji — desertni koktel sa penom od makadamije.

KISSA10

Takođe, van menija, šef bartender Evgenije Klimenko, koji je prethodno radio u beogradskom Jet Setu i Fonoteci i The Bixu u Moskvi, pripremio je i nekoliko specijalnih pića. Na primer, Sake Martini, savršen za ljubitelje Dry Martinija, a tu je i Negroni na bazi kineskog baijiu.
KISSA10 takođe nudi i manje koktele sa jedinstvenim kombinacijama, poput baijiu i ananasa, wasabija ili trešnje i limunske trave.

Posebno mesto u ponudi zauzima azijski alkohol — u meniju se mogu pronaći različite vrste sakea, sojua i baijiu. Pored toga, dostupne su i razne vrste žestokih pića, točeno pivo i cider.

Za ljubitelje inovativnih pića, tu je i džin-set, koji danas spada među najpopularnije art-shotove. Evgenije Klimenko osmislio je ceo set sa četiri različita blenda Hendrick’s džina, pažljivo kombinovana sa najprikladnijim garnishima.

HRANA

Koncept-šef Nikita Andreev (Le Cordon Bleu Sydney) i šefovi kuhinje Konstantin Belogorokhov i Miljana Perkić donose živopisnu i ukusnu azijsku hranu — od malih zalogaja do zasitnih jela sa nudlama od krompira. Ove nudle, kao i gyoza sa pilećim ili punjenjem od račića, ručno se pripremaju u otvorenoj kuhinji.

Za predjela, tim KISSA10 preporučuje ramen-style marinirana jaja, zgnječene krastavce, yaki piletinu (prženu na japanski način) i još nekoliko jela u istom duhu. Od zasitnijih jela, u ponudi su nikuman — pareno pecivo punjeno mesom, kao i već pomenute nudle od krompira sa hoisin govedinom ili tofuom. Kuhinja je otvorena svakog radnog dana do 23h, a petkom i subotom do ponoći.

Što se nas tiče, KISSA10 bar već smo uvrstili na listu omiljenih mesta u Beogradu.

Tekst: INJournal magazin
Foto: PR

Podeli

Scroll to Top