Ako nemate planove za Uskrs, KISSA10 i SLOJ vas pozivaju na brunch
Ove godine KISSA10 i SLOJ zajedno proslavljaju Uskrs pa će u nedelju, 20. aprila, na adresi Dobračina 29A, organizovati prvi zajednički brunch obe ekipe, uz odabranu muziku sa vinila i DJ set. U à la carte meniju biće glavni kulichi (tradicionalno rusko uskršnje pecivo) iz SLOJ-a sa malinom, kremom od iriske, makom i limunom, kao i hitovi projekta i uskršnji specijaliteti.
PROČITAJTE: KISSA10 je novi koktel bar na Dorćolu koji dodajemo na listu omiljenih mesta
KISSA10 x SLOJ USKRŠNJI BRUNCH
Kada je reč o meniju uskršnjeg bruncha, šef kuhinje SLOJ-a Aleksandar Agafonov predlaže da obavezno provate mini maritozzo sa pilećim paštetom i paradajze sa kremom od kozjeg sira, a centralno mesto na meniju zauzeće pastirska pita. U ponudi će takođe biti i čuvene sarmice od savoja kupusa sa piletinom i sosom od pečuraka, kao i novi praznični dezert — jaje.
KISSA10 je, s druge strane, osmislila specijalni koktel — Qsn, na kroasan destilatu koji tim priprema u sopstvenoj barskoj laboratoriji koristeći rotacioni isparivač. U destilatu se kombinuju kroasani, beurre noisette i vodka, a zatim se u koktel dodaju aperitiv od zove i „krem-soda“. Piće će prvi put moći da se proba na branču u KISSA10, a zatim će se Qsn pojaviti i u meniju SLOJ-a na Dorćolu (Gospodar Jevremova 9). Koktel će u SLOJ-u biti dostupan od 25. aprila do 2. maja, kada će, uz odličnu žurku biti proslavljena završnica saradnje ova dva lokala.
USKRŠNJI MENI (20. april, od 16:00 do 21:00):
Maritozzo sa pilećim paštetom
Paradajz sa kremom od kozjeg sira, rotkvicom, vincottom i jagodama
Uskršnja pastirska pita
Sarmice od savoja kupusa sa piletinom, prazilukom i sosom od pečuraka
Dezert „Uskršnje jaje“
Kulichi sa malinom, kremom od iriske, makom i limunom
Qsn koktel: destilat od kroasana, aperitiv od zove, krem-soda
Tekst: INJournal magazin
Foto: PR