Ne možete da se rešite nadutosti? Proverite nivo ovog vitamina

Izbegavate hranu koja podstiče nadutost, redovno uzimate probiotike i trenirate, ali i dalje nemate ravan stomak? Ne brinite, niste jedini. Sve je više ljudi u savremenom svetu koji se bori protiv nadutosti, čak iako su izbacili iz ishrane sve štetne namirnice poput slane i prerađene hrane ili gaziranih pića. Međutim, pored ishrane, veliku ulogu u smanjenju nadutosti imaju i minerali i vitamini.

22rs 81119

@carodaur

Osim standardnog probiotika, na zdravlje probavnog trakta ključnu ulogu ima vitamin D. Već smo vam pisali o tome koliko važnu ulogu ovaj vitamin ima ukoliko želite da smršate, a prema istraživanju objavljenom u British Medical Journalu ima presudni značaj i za stanje našeg stomaka. Oko 82% od 150 ispitanika sa sindromom razdražljivih creva (IBS) ne unosi dovoljno vitamina D kroz ishranu. Čak i oni koji su uzimali probiotik, i dalje nisu uspeli da reše ovaj problem ukoliko nivo vitamina D u njihovom organizmu nije bilo dovoljan.
Nivo vitamina D u organizmu možete povećati tako što ćete se izlagati suncu ili kroz ishranu. Namirnice bogate ovim vitaminom su losos, tuna, jaja, sir i određene vrste pečurki, a dobro rešenje mogu biti i suplementi.

23rs 81119

Solgar Vitamin D3

24rs 81119

Swanson Vitamin D3

25rs 81119

Galenika Vitamin D oralne kapi

Naslovna fotografija: @mioskincare
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top