Tri nova mesta u Beogradu idealna za izlaske subotom uveče

Beograd je oduvek bio mesto dobrog provoda i odličnih žurki o kojima se govori mnogo izvan granica naše zemlje, a svake jeseni naš grad dobija makar desetak novih mesta koja nude malo drugačiji vid zabave. Ni ova sezona nije izuzetak, pa nam se čini da gotovo svakodnevno otkrivamo nove adrese u različitim delovima grada, među kojima su nam posebnu pažnju privukla tri mesta koja su se izdvojila po jedinstvenom konceptu i malo drugačijoj ponudi. Pritom, sve tri lokacije idealan su izbor za izlazak subotom uveče.

Ruke

Gde: Žorža Klemensoa 29
Ekipa koja stoji iza sada već kultnog Zaokreta u Cetinjskoj, nedavno je otvorila novo mesto koje je već postalo omiljeno među mnogim mladim Beograđanima. Ruke su zamišljene kao „druga kuća“ – ono mesto gde uvek možete da sretnete dobru ekipu i popijete kvalitetno piće. U skladu sa tim, očekuje vas veliki izbor pića renomiranih brendova, a posebno se izdvajaju po ponudi odličnih koktela. Tu su i Kabinet piva, a imaju i kafu iz inhouse pržionice. Sam prostor je moderan i prijatan, a dodatni binus je to što ovde možete da kupite i polovne ploče. Radno vreme petkom i subotom je do 1h, a ostalim danima Ruke su otvorene do ponoći. Odlična su opcija za zagrevanje pred noćni izlazak.

——————————————–

Jet Set

Gde: Svetogorska 17
Na mestu gde je svojevremeno bio smešten prvi noćni klub na Balkanu – Diskoteka kog Laze, nedavno je otvoren jedinstveni klub Jet Set koji se izdvaja kako po savršenom enterijeru tako i po izboru jela i pića, ali i odličnom muzičkom programu i stalnim gostovanjima različitih DJ-eva. Mesto je, inače, inspirisano noćnim životom Pariza tokom 20-tih godina prošlog veka, kada su u ovom gradu živeli Koko Šanel, Igor Stravinski, Klod Mone, Zelda Ficdžerald…
Zahvaljujući elegantnom enterijeru, koji podseća na pozorišnu scenu, prigušenom osvetljenju i muzici DJ-a, koja se lagano čuje u pozadini, ovo mesto je savršeno za izlazak, ali i predstavlja pravi gastro užitak. Meni je osmislio šef kuhinje Andrej Balahnov, a sastoji se od vrhunskih jela poput goveđeg tartar bifteka ili peruanskog sevičea koji se pravi pred vama. Pored toga, na ovoj adresi služe se i možda najbolji kokteli u gradu.

——————————————–

Nekrasova the Bar

Gde: Kumanovska 6
Iza ovog bara stoje dve preduzetnice iz Sankt Peterburga, a naziv je dobilo po čuvenoj Nekrasovoj ulici koja se nalazi u tom gradu, a koja je poznata po odličnom noćnom provodu. Misija vlasnica bila je da upravo delić te atmosfere prenesu u Beograd. U enterijeru dominiraju razigrane boje, a pre svega roze i zelene nijanse, a ponuda pića izdvaja se po ruskim nastojcima – likerima od votke različitih ukusa. Podrazumeva se, služe se i sva ostala standardna alkoholna i bezalkoholna pića, a tu su i lagana hladna predjela.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @ruke.beograd
Foto: Instagram (@ruke.beograd, @jetset.belgrade, @nekrasova.belgrade)

Podeli

Scroll to Top