Ana-Marija Bujić: Gastro blogerka dobitnica je prestižne Gourmand International nagrade

Autorka „Da mi je nešto slatko“, jednog od najposećenijih blogova u Hrvatskoj, Ana-Marija Bujić osvojila je drugu nagradu za najbolju svetsku kuvaricu gastro blogera. U pitanju je prestižna Gourmand International nagrada koja se dodeljuje u mnogim kategorijama, a u kulinarskom svetu poznata je i kao „gastro Oscar“. Priznanje je osnovao Edouard Cointreau, potomak loze Cointreau poznate po proizvodnji likera od naranče, a svake godine biraju se najbolji među najboljima.
Šarmantna Ana-Marija Bujić svoj zanimljiv blog osnovala je 2007. godine, a u međuvremenu postala je mnogo više od blogerke. Naime, ona je sa svojim emotivnim partnerom i njihovim prijateljem otvorila restoran Pantarula koji je zauzeo prvo mesto među dubrovačkim restoranima na TripAdvisoru, a napisala je i odličnu knjigu „What’s Cooking in Dubrovnik“ koja na engleskom jeziku približava tradicionalne recepte sa tog područija svima koji su ih željni sami isprobati.

1p g 11615

Iako je po struci profesorka i prevoditelj sa engleskog i francuskog jezika, talentovana dama u slobodno vreme najviše voli da zasuče rukave i da provede vreme u kuhinji. Za sebe kaže da je poput većine žena – rado pronalazi nove recepte koje isprobava, a razlika je samo u tome što ona sve što napravi fotografiše i uz tekst koji napiše objavi na svojoj digitalnoj stranici.
– Volim jednostavnu hranu u kojoj sastojci mogu doći do izražaja, obožavam jela koja kuvaju moja baba i mama, ali uvek volim da probam i nešto novo. Glavni kriterijum? Da bude ukusno. Ako me zaintrigiraju, ne bežim od složenijih recepata, ali većina onoga što ćete pronaći na ovim stranicama jednostavna su i brza jela za koja ne morate izdvojiti previše vremena – kaže Bujićeva o svom blogu.
Ukoliko vam nedostaju ideje za pripremu obroka, preporučujemo vam da posetite ovaj zanimljiv blog na kome možete naći odlične recepte za slana i slatka jela, ali i mnoge napitke.

Podeli

Scroll to Top