Caprese sendvič je najnoviji gastro trend koji ćete želeti da probate

Caprese salata jedan je od kultnih italijanskih specijaliteta koji svi volimo. Kolutovi paradajza i mocarele uz dodatak svežeg bosiljka i maslinovog ulja uvek prijaju našim nepcima, a mnogi ovoj salati dodaju i pesto sos ili balzamiko sirće. Ime je dobila po ostrvu Kapri i služi se kao predjelo, a slično kao pica Margarita, dolazi u bojama italijanske zastave.
Osim salate, odavno se od istog nadeva pravi i Caprese pica i Caprese pasta, a nedavno je zahvaljujući društvenim mrežama ogromnu popularnost stekao Caprese sendvič.

U pitanju je sendvič koji se priprema od istih sastojaka kao salata, uz dodatak hleba, mada imamo i nekoliko naprednih verzija koje sadrže i druge sastojke, poput tikvica ili pesto sosa. Odlična je opcija za doručak tokom zime kada mnogi od nas nemaju naviku da jedu povrće, naročito sveže. Zato vam u nastavku donosimo dva odlična recepta.

Klasičan Caprese sendvič

@thefoodie.alvia

Sastojci:
– hleb
– crveni i žuti paradajz
– mocarela
– maslinovo ulje
Priprema: Isecite paradajz i mocarelu na velike kolutove i poređajte ih na prethodno prepečeni hleb. Tost prelijte maslinovim uljem i dodajte svež bosiljak, a po želji i so i biber. Ukoliko želite, preklopite sendvič sa još jednim parčetom hleba.
Recept i video preuzeti su sa profila: @olivianoceda

Caprese sendvič sa tikvicama

@thefoodie.alvia

Sastojci:
– hleb
– paradajz
– mocarela
– tikvica
– puter
– pesto sos
– balzamiko sirće
– maslinovo ulje
Priprema: Na jedno parče hleba namažite puter pa pesto sos. Dodajte paradajz koji ste prethodno isekli na kolutove i mocarelu, a zatim i grilovanu tikvicu. Paradajz i tikvice po želji možete začiniti solju, biberom ili bosiljkom. Preklopite drugim parčetom hleba na koji ste stavili balzamiko sirće. Sendvič istostirajte u gril tiganju na kome ste prethodno zagrejali maslinovo ulje.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @zweiundzwanzig_deli
Foto i video: Instagram

Podeli

Scroll to Top