INJournal preporuka: evo gde možete popiti najbolje koktele u Beogradu

Beograd je odavno stekao status evropske metropole sa odličnim noćnim provodom i gastronomskom ponudom, a poslednjih godina u našem gradu imamo i sve veći broj koktel barova. Neki od njih su svima dobro poznati, neki su skriveni i posećiju ih samo iskusni znalci, ali svaki ima ozbiljno dobru ponudu pića. O tome najbolje svedoči podatak da je čak i New York Times nedavno objavio tekst sa konstatacijom da bi Beograd uskoro mogao da postane nova predstonica koktela. Dakle, ako ste ovog vikenda raspoloženi da u stilu Carrie Bradshaw uživate u ispijanju omiljenog koktela, ili da isprobate nove ukuse, imamo odlične preporuke za vas.

Kultura bar

Odlična lokacija (Kralja Milutina 4), prijatna atmosfera, ljubazno osoblje i savršeni kokteli glavni su aduti Kultura bara. Za razliku od ostalih kafića gde za barom sedite samo kada nema mesta za stolom, ovde je upravo u tome čar, jer možete uživati dok posmatrate kako se priprema vaše piće. Barmeni vode računa o svakom detalju, pripremaju koktele od najboljih sastojaka, a sve u cilju vašeg potpunog užitka. Iako postoji karta pića, kada ste neodlučni, barmeni su tu da vam pomognu. Dovoljno je da kažete koje ukuse volite i dobićete piće po svojoj meri.

Central bar

Na adresi Kralja Petra 59 smešten je sada već kultni Central bar. Dovoljno je reći se njihova karta pića sastoji od čak 80% koktela i biće vam jasno zašto je ovo mesto odavno postalo omiljeno među ljubiteljima ovih pića. Ono po čemu se Central bar takođe razlikuje od ostalih jeste to što njihovi barmeni moraju da prođu trogodišnji trening pre nego što počnu samostalno da pripremaju koktele za goste. Podrazumeva se da i na ovom mestu možete dobiti koktel po svojoj meri, dovoljno je samo da barmenu kažete svoje preferencije i trenutno raspoloženje. Inače, barmeni iz Central bara svake godine učestvuju na međunarodnim takmičenjima u pravljenju najboljih koktela i osvajaju visoke pozicije, a mogu se pohvaliti i pobedama na svetskom prventsvu u pripremi koktela u Tokiju. 

Blaznavac

Smešten u ulici Knjeginje Ljubice 18, Blaznavac je mesto sa jednom od najlepših bašti u Beogradu. Osim po bašti i odličnoj ponudi koktela, ovo mesto se izdvaja i zbog toga što je zgrada u kojoj se nalazi stara više od 120 godina, a autentični ambijent predstavlja jedinstvenu simbiozu bara i galerije. U Blaznavcu možete popiti niz fantastičnih koktela, a u ponudi su i kokteli na litar.

Barblija

Atmosfera u ovom baru podsetiće vas na barove kakve ste viđali u američkim filmovima, a usluga na najekskluzivnija mesta koja ste posećivali. Barblija se nalazi u Milutina Bojića 2 i specifična je po tome što radi od 17 časova. Možete naručiti Negroni i popiti jedan od najboljih u svom životu, ali mi predlažemo da na osnovu svojih afiniteta i ličnog ukusa ispričate barmenu šta volite da pijete i pustite njega da smućka piće samo za vas.

Hanky Panky

Slabo osvetljenje, intimna atmosfera i mesto za svega 24 osobe – glavni su aduti Hanky Panky bara. Ovaj bar ima kartu pića, ali su barmeni vrlo raspoloženi da se na osnovu vaših želja poigraju sa ukusima i naprave savršen koktel. Po ugledu na najpoznatije njujorške koktel barove, barmeni nose bele košulje, crne kravate i prsluk, pa ako želite da se na kratko preselite u Veliku jabuku, adresa je Kapetan Mišina 2.

Bitters bar

Izuzetna ponuda koktela i sam centar grada (Kapetan Mišina 16) učinili su da Bitters bar brzo postane jedno od omiljenih mesta u Beogradu. Dodatni bonus su divan enterijer i kul muzika. Kako je ovaj bar uvek krcat, preporučujemo vam da rezervišete mesto na vreme. Iako postoji meni sa koktelima, barmen će po želji napraviti piće samo za vas.

Riddle bar

Zavučen u Skadarliji (Skadarska 9), Riddle bar je defnitivno jedan od najboljih koktel barova u gradu. Karakterističan je po tome što nema kartu pića već vas barmeni pitaju kako ste raspoloženi i kakve ukuse volite pa vam na osnovu toga prave koktel. Enterijer Riddle bara podseća na svetske koktel barove, a često organizuju i tematske večeri uz džez, rok, fank, disko i bluz.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @bitters_bar
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top