Nove adrese na kojima se ćete naći hleb odličnog kvaliteta i najfinije pecivo
U poslednjih nekoliko godina pekare su prešle dug put od mesta gde kupujemo burek i kifle do modernih adresa sa ponudom koja može da zadovolji nepca čak i najvećih hedonista. Zahvaljujući ovom preokretu, danas u Beogradu imamo priliku da kupujemo najfinije francuske kroasane, sourdough hlebove i tradicionalno dansko pecivo, a da ne govorimo o tome da je ponuda gotovo uvek upotpunjena specialty kafom. Rečju – pekare su se prilagodile novim trendovima i potrebama savremenih potrošača. U skladu sa tim, nedavno smo dobili tri nove pekare koje pružaju mnogo više od standardne ponude.
Nastavite da skrolujete.
ŠARLO
Adresa: Žorža Klemensoa 29g
Pekare Šarlo odavno su zauzele važno mesto na gastro mapi Beograda, a sa novom pekarom u Gastrošoru otišli su i korak dalje. Naime, Šarlo je ostao veran svojoj filozofiji jednostavnosti i kvaliteta, ali je dodatno unapredio ponudu. Tako ćete, osim sourdough hlebova po kojima su prepoznatljivi, na novoj adresi pronaći i sendviče u fokači, slane kroasane i vegetarijanske sendviče. Kafa i dalje dolazi iz pržionice Hotela Beograd, ali su sada u ponudi i prirodna vina i kraft piva. Enterijer je minimalistički, što je i potpuno očekivano, a radno vreme nove Šarlo pekare je od 9 do 17h.
BAGET & CO.
Adresa: Bulevar Vudroa Vilsona 21
Druga Baget & Co. pekara nalazi se nadomak prve, takođe u Beogradu na vodi, tačnije preko puta TC Galerija. U šarmantnom enterijeru koji odiše francuskim šikom, fokus je i ovog puta stavljen na bagete i kroasane, koji dolaze sa najrazličitijim slanim i slatkim filovima. Tu su i dalje i uvek sveže fokače, pite, lisnato dansko pecivo i New York rolnice, a osim standardne ponude kafe, na novoj adresi imate priliku da uživate i u pistaccinu (cappuccino sa pistaćima).
BREADVENTURE BAKERY
Adresa: Bulevar Zorana Đinđića 67
Selimo se na Novi Beograd gde je nedavno ponovo počela sa radom artisan pekara Breadventure, koja se prvenstveno izdvaja po ponudi sourdough hlebova sa semenkama i drugim dodacima koji ostaju sveži pet do sedam dana. U ponudi je i pecivo bez aditiva, slano i slatko, a naši favoriti su rolnice sa sirom ili sa cimetom, zavisno od toga da li više volite slanu ili slatku varijanti. Tu je i kafa odličnog kvaliteta koju možete poručiti za poneti. Radno vreme ove pekare je od 8 do 16h.
Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @bagetandco
Foto: Instagram