Izdvojili smo pet novih mesta u Beogradu koje vredi posetiti
Kada je reč o ugostiteljskim objektima, Beograd je uvek pun novina. U poslednjih nekoliko godina svedočimo masovnom otvaranju različitih barova, restorana i kafića pa verujemo da ćete se složiti da nam je na raspolaganju odlična ponuda najrazličtijih mesta. Upravo zbog toga često je gotovo nemoguće ispratiti sve novitete na našoj gastro sceni, međutim, nabolji koncepti i ugostitelji uvek nađu put do nas. Mi smo ovih dana obišli mnoge nove lokale, a u nastavku vam predstavljamo one koji su na nas ostavili najjači utisak.
EGGZ
Adresa: Bulevar Vudroa Vilsona 6
Kao što i samo ime kaže, ovo novo mesto u Beogradu na vodi na meniju ima isključivo sendviče sa jajima. U pitanju je koncept All day breakfast iza koga stoji cheef Aleksa Žujović, koji ima diplomu prestižnog francuskog L’Ecole Ducasse fakulteta dok se prethodno školovao u Americi. Svoju ljubav prema fine dinningu spojio je sa brunch konceptom, a rezultat je nesvakidašnje mesto koje se fokusira na osnovnu namirnicu – jaja. Specifično za „Eggz“ sendviče jeste i to što dolaze u ručno pravljenom brioche bunu, a meso i riba pripremaju se i mariniraju po Aleksinom receptu, uz pažljivo odabrane soseve na bazi povrća. Na kraju, sigurni smo da će vas osvojiti i minimalistički enterijer čija je inspiracija bio community gathering.
SOKOJ
Adresa: Mišarska 12-14
Nakon velike rekonstrukcije prošlog meseca ponovo je počeo sa radom ovaj elegantni i prostrani restoran sa lepom baštom. Na jelovniku u “Sokoju” je evropska i modernizovana srpska kuhinja, tačnije uglavnom meso koje je pečeno ili spremljeno na roštilju. Prijatan ambijent restorana odličan je izbor za ručak vikendom ili nedeljni brunch sa društvom, a svojim posetiocima nudi mir, udobnost, kvalitetan meni i kartu pića. Takođe, „Sokoj“ može biti odlična opcija za manje proslave.
SOL EXPRESS&BAR
Adresa: Katanićeva 18
Novi lokal na Vračaru odlična je opcija za prvu jutarnju kafu, doručak ili brunch. „SOL“ ima prostran enterijer i funkcioniše po principu open koncepta sa mini baštom i ljubaznim osobljem. Ovde imate mogućnost da sami izaberete sastav činije na bazi piletine, falafela, tofua, pečuraka, prženog kačkavalja, mariniranih kozica ili dimljenog lososa. Osim toga, na meniju su i različiti slatki i slani kroasani, granola, salate…
TABLE57
Adresa: Gospodar Jevremova
Još jedno neobično mesto u centru Beograda sa malo drugačijim konceptom. „Table57“ prvenstveno se izdvaja po tome što organizuje tematske wine and dine večeri. Meni je uvek drugačiji, a ponudu jela prati i odgovarajuća ponuda pića. Osim toga, ovo mesto nudi vam mogućnost organizacije svih privatnih i korporativnih proslava, a ukoliko više volite da sami organizujete proslave vama važnih datuma, imate mogućnost i da iznajmite ovaj prostor. Enterijer lokala je apsolutno cool što najbolje potvrđuju fotografije koje upravo gledate.
AXIOM
Adresa: Višnjićeva 3
Ostajemo na Dorćolu, ali se selimo u Višnjićevu ulicu, u kojoj je prošlog meseca svoja vrata otvorio „Axiom“ bar. U pitanju je treći je u nizu ovakvih barova u Evropi. Originalno je nastao u Češkoj, da bi se potom pojavio i u Rusiji, a sada su osnivači koncept bara specijalizovanog za kraft pivo doneli ideju i u srpsku prestonicu. Na točilicama i u frižiderima su srpski, češki i ruski kraft, uključujući pivo istoimene zanatske pivare. Od zakuska su tu tortilje sa piletinom i slaninom, pite sa namazom od fete i dinstana svinjetina. Enterijer je u industrijskom stilu, a ako nas pitate, ovo je idealno mesto za predah nakon duge gradske šetnje.
Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @sol.belgrade
Foto: Instagram