Tri recepta sa breskvama koje ćete želeti da isprobate dok traje sezona

Breskve su čest sastojak u letnjim napicima, dezertima, pa čak i tostevima

Kada govorimo o omiljenom letnjem voću, na vrhu liste svakako su sočne breskve bez kojih ne možemo da zamislimo najtoplije doba godine. Osim zbog slasnog ukusa i činjenice da sadrže jako malo kalorije, volimo ih i zato što su bogate nutritijentima koji su izuzetno bitni za lepotu kože i kose. Breskve sadrže visok procenat beta-karotena, vitamina A, C i E zbog čega je ekstrakt ovog voća čest sastojak u kozmetičkim proizvodima.
Mada rado jedemo sveže voćkice, breskve su čest sastojak u letnjim napicima, dezertima, pa čak i tostevima. Zato vam u nastavku donosimo tri odlična recepta food blogerke Lyane, koja stoji iza Instagram profila @heathymoodsf.

AVOKADO TOST SA BRESKVAMA

@healthymoodsf

Sastojci:
– dva parčeta hleba tanko iseckana
– jedan avokado
– burata sir
– jedna breskva tanko iseckana na kriške
– maslinovo ulje
– so
– biber
Priprema: Zagrejte u tiganju malo maslinovog uja pa prepecite hleb. Izgnječite avokado pa ga namažite na obe kriške, a potom dodajte naseckane breskve i burata sir. Sve to začiniti maslinovim uljem, solju i biberom.

ZAPEČENE BRESKVE SA CIMETOM

@healthymoodsf

Sastojci:
– jedna breskva
– kašika kokosovog ili običnog šećera
– kašičica cimeta
– kugla sladoleda od vanile
– kockica putera
– maslinovo ulje
Priprema: Prepolovite breskvu na pola i izvadite košticu, a potom je premažite maslinovim uljem. Pecite je u Air fryeru okrenutu nadole (možete je grilovati i u običnom tiganju samo ga poklopite) oko 6 minuta. U međuvremenu pomešajte puter, šećer i cimet. Izvadite breskve i svaku polovinu napunite mešavanom putera i cimeta. Vraite u Air fryer i pecite ih okrenute nagore još 4 minuta. Poslužite sa sladoledom od vanile, a po želji možete dodati i cimet i šećer.

LEDENI ČAJ OD BRESKVE I HIBISKUSA

@healthymoodsf

Sastojci:
– jedna i po breska koju ste usitnili u blenderu
– polovina breskve narezane na kriške
– koren limunske trave (prepolovljen)
– tri do četiri kriške limuna
– litar tople vode
– jedna kesica čaja od hibiskusa ili jedna kašičica čaja od listova hibiskusa
– med
– led
Priprema: Stavite u bokal sve sastojke, prelijte ih toplom vodom i promešajte. Ostavite da se čaj ohladi na sobnoj temperaturi pa dodajte led i poslužite.

Tekst: INJournal magazin
Video: Instagram (@healhymoodsf)

Podeli

Scroll to Top