Vodimo vas u beogradske restorane u kojima se služe najbolji veganski specijaliteti

Beograd je odavno grad sa impresivnom gastronomskom ponudom, a iako u našoj prestonici imamo priliku da uživamo u odličnim italijanskim, španskim, japanskim ili kineskim specijalitetima, nama u poslednje vreme posebnu pažnju privlače vegenatrijaski restorani. Postoji nešto magično u restoranima u kojima se ne služi meso zbog čega se u njima uvek osećamo prijatno, bez obzira na to što nismo vegetarijanci.
Zato smo odlučili da napravimo krug i povedemo vas na naše omiljene adrese koje se izdvajaju ne samo po ukusnoj hrani već i po genijalnom enterijeru. Pritom ćete tamo definitivno pojesti najukusnije vege burgere, salate, tortilje ili slatkiše bez šećera.

Bemata

Foto: @bemata.meals

Adrese: Vojvode Šupljikca 42 i Uroša Martinovića 8
Bemata restorani verovatno su najpopularniji u ovoj kategoriji i to sa dobrim razlogom. U njima možete pojesti najukusnije sveže obroke koji su pripremljeni od super-namirnica, a osmišljeni tako da dobijete zdrav i funkcionalan obrok. Njihov meni zaista je raznovrstan pa možete naći sve – od izbalansiranog doručka, preko toplih i hladnih predjela, glavnih jela i obrok salata do torti, kolača i svežih pića.

Rai Urban Vege

Foto: @raiurbanvege

Adresa: Visokog Stevana 5-7
U ovom restoranu verovatno ćete pronaći najlepše servirane obroke u gradu koji zbilja podsećaju na mala umetnička dela i, što je još fascinantnije, besprekorno se slažu sa modernim i razigranim ambijentom. Iza svake porcije stoji ozbiljna nutricionistička promišljenost, a svi recepti samostalno su kreirani i zasnovani na baštini različitih svetskih kuhinja. U skladu sa tim, možete uživati u spoju istoka i zapada, presnog i kuvanog, ukusnog i lepog.

Mayka

Foto: @mayka_vegelounge

Adresa: Nikole Spasića 5
Ono što će vam na prvi pogled privući pažnju u ovom restoranu definitivno je enterijer koji čini nameštaj iz raznih epoha i stilova u neonskom osvetljenju. Međitim, ono što će vas zadržati jesu ukusni zalogaji koji su pripremljeni po ajurvedskim pravilima, što znači da sadrže po minimum šest namirnica koje blagotvorno deluju na zdravlje. Na meniju su domaća vegenaska jela, zatim vege burgeri, tortilje i pice, slatkiši bez šećera i još mnogo toga.

Đumbir Superfood Bar

Foto: @djumbirsuperfoodbar

Adresa: Svetozara Markovića 36
U ovom preslatkom restoranu sa šarmantnom baštom možete uživati u superfood obrocima pripremljenim od organskih namirnica po načelima makrobiotičke kuhinje gde se posebna pažnja posvećuje balansu između mikro i makro nutritijenata. Obavezno probajte lazanje, pice, obrok salate, ali i veganski burek. Naravno, tu su i različiti napici, poput hladno ceđenih sokova bez vode ili organske kafe.

Kokos Bistro

Foto: @kokosbistrolove

Adresa: Nušićeva 7a
Još jedna odlična adresa za ljubitelje vegetarijanskih obroka! Kokos Bistro volimo zbog besprekorno uređenog enterijera, ali i sjajne ponude salata, vege burgera, energetskih kuglica, sirovih kolača bez šećera, sokova i smootheja. Dodatni bonus ovog mesta je to što je odličan izbor za rad van kanca.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @djumbirsuperfoodbar
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top