U vinskom podrumu Fresca Cellar ove nedelje kreće serija žurki Winemaker’s Month

Ako ove nedelje nemate ništa u planu, Fresca Cellar vas poziva na svoj prvi vinski matine

Vinski podrum Fresca Cellar pokreće ove nedelje (26. oktobar) prvu seriju žurki sa poznatim vinarima — Winemaker’s Month. Od sada će jednom mesečno tim organizovati „matine“ zajedno sa prijateljima iz industrije, koje poziva suosnivačica i vinski ideolog Fresce, Katerina Ternovskaya. Oni će birati nekoliko svojih vina za enomat Fresca Cellara (vinski dispenzer koji omogućava degustaciju novih i retkih etiketa na čašu, u porcijama od 125, 50 ili 25 ml).

Fresca Cellar

PRVI GOST JE ĐORĐE BIKICKI

Prvi gost biće Đorđe Bikicki — jedan od pionira organskog vinarstva u Srbiji, koji proizvodi svoja vina u jedinstvenom fruškogorskom teroaru, uz minimalno mešanje u procese uzgoja i sazrevanja grožđa. U nedelju od 18:00, Đorđe će u Fresca Cellaru predstaviti četiri svoja vina, koja će biti dostupna ne samo na dan događaja, već i tokom celog narednog meseca. Osim toga, Đorđe Bikicki će se predstaviti i u drugoj ulozi — kao di-džej, jer će lično puštati muziku. 

U selekciji vinarije Bikicki — dva oranža i dva crvena vina. Među njima je Cu (2022), oranž od sorte Pinot Grigio, bogat aromama zrele višnje i cvetnim notama, sa taninskim tonovima. Ili Uncensored (2022) — oranž od sorte Traminac. Sam Bikicki ga opisuje kao „meditativno vino“: bogatog ukusa i mirisa, sočne jantarne boje, sa notama kandiranih bresaka, pečene bundeve, slatke ruže i oraha. Među crvenim vinima su Crna Tamjanika (2021) i Lily (2021). Prvo — zavodljiva crna tamjanika, sa očaravajućom aromom i istočnim notama: od ruže i rahat-lokuma do mošusa, kardamoma i anisa, uz mnoštvo voćnih nijansi. Drugo — fruškogorski merlo. Lily je niz živopisnih nota višnje, vanile i zrelog voća. Osim toga, na glavnoj vinskoj karti Fresca Cellar-a uvek se može pronaći oranž vino Bikicki — Project 1.

Fresca Cellar

GOSTE OČEKUJE I SPECIJALNI MENI

Za nedeljnu vinsku žurku tim Fresce pripremiće i gastronomske specijalitete. Na prvoj će suosnivačica i brend-šef Nataša Berezova, zajedno sa šefom Antonom Krasikovim, ponuditi uz vino baskete sa fritto misto — morskim plodovima i tikvicama prženim u fritezi, sa zelenim aioli sosom. Muziku te večeri, pored Đorđa Bikickog, pušta i DJP — beogradski di-džej koji od 2000-ih nastupa na svim ključnim mestima u regionu. Setovi DJP-a predstavljaju primer dubokog poznavanja elektronske muzike, od detroitske i čikaške škole do novih imena. (Đorđe je takođe poznat kao osnivač nezavisne etikete Soulprint Recordings.)

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram, PR

Podeli

Scroll to Top