Ovo su naše omiljene beogradske bašte za ispijanje koktela

Izdvojili smo najlepše bašte u Beogradu za ispijanje koktela tokom letnjih večeri

Kad temperatura pređe 30 stepeni, jedna od naših omiljenih aktivnosti tokom večeri jeste ispijanje koktela u baštama omiljenih beogradskih kafića. Već smo vam pisali o tome da naša prestonica ima mnogo ozbiljno dobrih koktel barova, a kad dođe leto posebno su nam dragi oni koji imaju lepo uređene bašte. Neke od njih imaju dugu tradiciju ispijanja koktela dok se sa drugima tek upoznajemo, ali svima im je zajedničko da osim odlične ponude pića nude i dobru atmosferu. Dakle, ukoliko ste ovog leta raspoloženi da u stilu Carrie Bradshaw uživate u ispijanju omiljenog koktela u nekoj od beogradskih bašti, u nastavku smo vam pripremili odlične predloge.

BLAZNAVAC

Mada zbog odlične ponude koktela, Blaznavac volimo da posećujemo čitave godine, ovo mesto nam je posebno drago za vreme leta. Smešten u srcu Dorćola, u ulici Knjeginje Ljubice 18, Blaznavac je mesto sa jednom od najlepših bašti u Beogradu. Osim po bašti i odličnoj ponudi koktela, ovo mesto se izdvaja i zbog toga što je zgrada u kojoj se nalazi stara više od 120 godina, a autentični ambijent predstavlja jedinstvenu simbiozu bara i galerije. U Blaznavcu možete popiti niz fantastičnih koktela, a u ponudi su i kokteli na litar.

JOSEPHINE

Sa Dorćola se selimo na Vračar, tačnije u baštu restorana i koktel bara Josephine. Iako je otvoreno pre samo nekoliko godina, ovo mesto uveliko je postalo omiljeno među svima koji cene dobru hranu i odlične koktele. Dodatni bonus koji ima bašta ovog bar-restorana jeste da u njoj uvek vlada mirna i spokojna atmosfera uprkos tome što se nalazi u blizini kružnog toka na Slaviji. Za kraj, moramo da pohvalimo i dizajn ove bašte (i samog restorana) koji je moderan i veoma prijatan.

PETIT JARDIN

Ako ste voleli Jazz Baštu, sigurno će vam se dopasti i novo mesto iza koga stoji ista ekipa. Smeštena u Pop Lukinoj 12, Petit Jardin bašta ističe se po estetičnom ambijentu, odličnim koktelima i još boljoj muzici. Ukoliko volite domaće DJ-eve i mislite da je vreme da se prepustite čarima beogradskog prepuštanja letnjim večerima, ovo je mesto za vas. 

APRIL BAR

Od samog otvaranja, April bar je omiljeno mesto među ljubiteljima koktela svih generacija, posebno tokom letnje sezone kada u njihovoj bašti vlada prava magija. Ako volite opuštenu atmosferu i urbani vajb, verujemo da vam je ovo mesto već dobro poznato, a ukoliko nije, obavezno ga posetite prvom narednom prilikom. April bar nalazi se u Cetnjskoj koja već godinama zauzima važno mesto na beogradskoj mapi dobrog provoda.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @josephine.belgrade
Foto: Instagram ˙(@blaznavac, @josephine.belgrade, @petitjardincafe, @april_bar_)

Podeli

Scroll to Top