Imamo odlične „last minute“ ideje za proslavu Dana zaljubljenih

Znamo da će mnogi reći da bi Dan zaljubljenih trebalo da proslavljamo svakog dana (i potpuno su u pravu), ali činjenica je da smo odavno navikli da baš tog 14. februara posvetimo malo više pažnje voljenoj osobi. Ukoliko niste u timu onih koji romantično veče žele da provedu kod kuće ili ste odavno bukirali putovanje sa namerom da isokoristite i predstojeći produženi vikend, beogradski klubovi i restorani imaju odličnu ponudu za dan Svetog Valentina. Bez obzira na to da li želite da uživate u mirnoj atmosferi udvoje ili ste više za dobar groove, sigurni smo da ćete u INJournal vodiču pronaći idealno mesto za izlazak sa voljenom osobom na Dan zaljubljenih.
Nastavite da skrolujete.

OVO bistro

Adresa: Svetogorska 17
Povodom Dana zaljubljenih Ovo bistro pripremio specijalnu poslasticu — OVO čokoladni kolač, koji će biti na meniju samo 14. februara. Srce od čokoladnog biskvita sa musom od bele čokolade šef kuhinje servira sa višnjama, cimetom i nanom, okruženo šećernom vatom i preporučuje da se desert jede rukama. Ovu poslasticu možete poručiti od 12h, a za posebnu atmosferu u bistrou tokom celog dana će se pobrinuti njihov tim.
Ako ste već bili u OVO bistrou verujemo da vam je dobro poznato da su hrana i prijatna atmosfera glavni aduti ovog mesta, pa je jedan od najboljih izbora za sve koji žele da provedu Dan zaljubljenih u intimnoj atmosferi.

—————————————————

Jet Set

Adresa: Svetogorska 17
Nakon što završite obrok u OVO bistrou, obavezno obiđite i klub Jet Set koji se nalazi odmah pored. Kao što smo vam već pisali, ovo mesto inspirisano je noćnih životom u Parizu 20-tih godina prošlog veka, kada su u ovom gradu živeli Koko Šanel, Igor Stravinski, Klod Mone, Zelda Ficdžerald… U skladu sa tim, svaki koktel inspirisan je nekim od velikih umetnika koji su pre jednog veka živeli i stvarali u prestonici Francuske, a za Dan zaljubljenih posebno vam preporučujemo koktele Coco sa džinom i Stravinsky – francuski tvist na Dry Martini sa dodatkom kalvadosa i soka od breze. Zašto? Pa zato što je ovo dvoje umetnika nekada bilo u strasnoj vezi.
Pored ovog koktel para, aktuelnog 14. februara, i svakog drugog dana u mesecu, Jet Set će stvoriti posebno romantičnu atmosferu na Dan zaljubljenih. Nastupaće muzičar iz Tel Aviva Dima Midborn (učesnik grupa On-the-Go i Tesla Boy), koji će pripremiti različite ljubavne pesme različitih epoha i na različitim jezicima. „Love evening“ počinje u 20 časova. Takođe, tim je pripremio set kartica, sa romantičnim pitanjima, pomoću kojih možete započeti zanimljiv razgovor sa nepoznatim ljudima ili se još bolje upoznati sa ljudima, sa kojima ćete doći.

—————————————————

Botanička bašta Jevremenovac & Mehurić

Adresa: Takovska 43
Ako želite da za Dan zaljubljenih priuštite sebi i voljenoj osobi posebno iskustvo, imamo sjajan predlog za vas. Botanička bašta Jevremovac u saradnji sa prvim beogradskih šampanj barom Mehurić organizuje 14. februara vođenu turu kroz staklenik Botaničke bašte uz čašu penušavog vina i to u dva termina – od 18h i 19h. U pitanju je jedinstvena prilika da uz stručno vođstvo obiđete staklenu baštu u viktorijanskom stilu koja je izgrađena 1892. godine kao poklon kralja Milana. Staklenik, inače, čuva oko 1000 različitih tropskih, subtropskih i mediteranskih vrsta biljaka, a tokom ture povodom Dana zaljubljenih u fokusu će biti bilje koje su trenutno u cvetu, kao i one koje se pominju u nekim od čuvenih mitova o ljubavi.

—————————————————

Budućnost

Adresa: Beton hala (Gornji nivo)
Jedan od najnovijih beogradskih klubova – Budućnost, organizuje odličnu žurku za Dan zaljubljenih pod nazivom Rihanna vs Beyonce. Za DJ pultom biće DADA Selectah koja će vam puštati dobro poznate hitove kao što su Crazy in Love ili Umbrella. Žurka je inspirisana početkom milenijula pa ćete imati priliku da čujete i hitove drugih izdvođača iz tog perioda. Cena ulaznice je 400 dinara, a zabava poćinje u 21h i traje do 2h iza ponoći.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @ovobistro
Foto: Instagram (@ovobistro, @jetset.belgrade, @belgrade_botanical_garden, @buducnost.klub)

Podeli

Scroll to Top